Insecten en ook ongedierte

In het zomerseizoen vliegen wespen, bijen en insecten rond onze oren. En dat maakt je soms gek. Veel mensen zijn bang bijen en ook wespen vanwege het feit dat hun angel erg ongemakkelijk kan zijn. Vooral als u allergisch bent voor een wespensteek of een bij die deze pijn doet, kan dit u rages belemmeren. De meeste wespen zie je in de maand augustus. En ook specifiek in combinatie met gezellige temperaturen en het zonlicht, kan het een uitdaging zijn om iets te nuttigen of te drinken op een terras te waarderen. We hebben niet alleen het beheer van wespen en bijen nodig, maar in het voorjaar zullen zeker ook diverse andere insecten voorkomen.

Ongedierte

De lente wordt vaak gezien als een schone lei. Een verscheidenheid aan parasieten vindt deze tijd van het jaar een uitstekende start om uw huis of bedrijf lastig te vallen. Typische insecten in het voorjaar: motten, duiven en ook kakkerlakken. Maar in het voorjaar kom je zeker niet alleen nieuwe insecten tegen. U bent echter niet de enige die zowel de lange dagen als het warme weer weet te waarderen. Een handvol beestjes neemt in de zomer plezier met je mee. Veelvoorkomend ongedierte in het zomerseizoen: insecten, mieren, kakkerlakken, vliegen en ook zoals hierboven aangegeven wespen, en ook hommels. Zorg ervoor dat je een hor voor je openstaande raam hebt, zodat je geen last hebt van al deze beestjes in je kamer.

Ratten en computermuizen

Insecten zijn natuurlijk buitengewoon vervelend. Toch zijn zowel ratten als muizen voor sommige mensen nog erger. De belangrijkste suggestie bij het reguleren van computermuizen is om geen voedsel te laten rondslingeren! Laat de volle vuilnisbak ook niet buiten staan, want voordat je het begrijpt, knaagt een rat eraan. Vogelzaad, hondenvoer en ook kattenvoer kunnen zowel ratten als muizen aantrekken. Ruim het eten op en zorg ervoor dat het op de juiste manier wordt bewaard. Zorg er ook voor dat uw erf en oprit netjes zijn. Op deze manier krijgen de ratten en ook de muizen niet de kans om zich te verstoppen in oude gevallen bladeren of andere randen. Computermuizen zijn zo veelzijdig dat ze kunnen kruipen met een spleet van 5 millimeter. Zorg er daarom voor dat alle scheuren en gaten worden gedicht. Doe dit idealiter met staalwol om ervoor te zorgen dat computermuizen er niet mee kunnen kauwen. Als een muis er daadwerkelijk in is geslaagd zich erin te wringen, moet hij daar zo snel mogelijk zijn om computermuizen te elimineren om de muis op een veilige manier te vangen of te bestrijden.