Je speelt al jaren gitaar. Je hebt misschien af en toe in cafés en bars gestremd, maar ook af en toe in een kerstdrankje gedompeld met een huisband van je baan. Door de mensen om je heen leer je zeker dat je goed kunt spelen. En mogelijk begint het te kriebelen, misschien ben je van plan om een echte band te beginnen …
Ik kan spreken van mijn eigen overtuiging dat spelen in een band naast werk eigenlijk een geweldige vrijetijdsbesteding en een stopcontact is. Maar maak het onbetwistbaar. Een band is meer dan alleen muziek maken. Talloze beginnende bands zullen er tegenaan lopen: de arrangementen, de overlast eromheen. Bovendien leidt dit meestal tot een aantal prachtige muziekinitiatieven.
Het runnen van een band neemt initiatief. In deze blog geef ik je wat tips met betrekking tot punten die ik uit eigen ervaring heb meegemaakt. Hoe onderhoud je een band precies?
1. Bandbinding
Dit is echt essentieel. Er moet zeker een muzikale klik zijn. Maar daarnaast zou een band gewoon een dichte groep vrienden moeten worden. Je moet elkaar kunnen vertrouwen, je moet elkaar net zo goed kennen als je partner. Organiseer avonden om elkaar goed te leren kennen, samen met uw muzikale activiteiten.
2. Structuur
Neem de tijd om punten bij elkaar te krijgen. Doe hier tijdens de repetities geen moeite mee, maar maak er een hoofdmoment van: een bandmeeting waarin ook notulen worden gemaakt. De structuur begint met een gerepareerde huwelijksrepetitie-minuut op een vast tijdstip, dat voor iedereen een heilig moment zou moeten zijn. Bespreek uw visie en doelstellingen regelmatig met uw band. Dit kan gaan over de categorie, het repertoire, het aantal banen, de periode van de collectie, enzovoort. Waar staat de hoogste prioriteit: gloednieuwe nummers of de show een boost geven? Zorg ervoor dat iedereen op dezelfde webpagina zit en ook dat elke oefensessie goed besteed wordt om dat doel te bereiken.
3. Taken splitsen
Zorg er dan voor dat iedereen iets doet om de punten gaande te houden. Binnen de band heb je zeker een muzikale geniale en ook / of bladmuziekgoeroe. U zult echter ook iemand nodig hebben voor financiën en audit, voor coupons, voor logistieke plannen per taak, voor externe contacten, om actief naar banen te zoeken, om alle documenten te beheren, enzovoort. Scheid deze taken eerlijk tussen elkaar en probeer met elkaar om te gaan als iemand zijn werk niet effectief doet.
4. Laat je band opvallen
Investeer in goed promotiemateriaal. Allereerst zijn dit geweldige opnames van je band die een idee geven van je efficiëntie, zowel live als muziekstijl. Bovendien zijn dit sociale netwerken: verspreid uw naam op zoveel mogelijk systemen. En houd dit ook actief: artikelberichten over je prestaties, maar daarnaast ook nevenactiviteiten of oefeningssessies. Ten slotte ben je zelf ook aanwezig op evenementen. Zorg voor een uitstekende banner met je naam of een beachvlag bij de ingang van de locatie waar je speelt.
Het is behalve niets dat professionele bands meestal een manager hebben. Er komt veel bij kijken. En u zult deze klussen zeker onderling moeten aanpakken. Maar als iedereen een passie heeft voor de band, zul je geweldig zijn!