Op vakantie naar Alanya: een mix van moderne reizigerscentra en ook het echte Turkije.

Waarom zou je op vakantie gaan naar Alanya? In tegenstelling tot tal van Turkse vakantiegebieden heeft Alanya maar liefst 300.000 permanente inwoners. Er zijn veel Turken, maar ook Alanya heeft inwoners uit bijvoorbeeld Duitsland, Nederland, België, Scandinavië, Rusland en ook verschillende oosterse landen. Het is dus een mix van vakantiegangers met de (wereldwijde) lokale bevolking.
Dat maakt het erg goed om op vakantie meerdere nationaliteiten te vervullen en het echte Turkse leven te ontdekken.

Verschillende soorten excursies in Alanya

De bewoners gaan meestal zelf de straat op om op een terras te zitten of te dineren in een restaurant. Dus naast alle diensten voor de vakantiegangers, zul je zeker ook de echte gebieden ontdekken waar de Turkse bevolking naartoe gaat. Je hebt dus de mogelijkheid om te kiezen uit lokale winkels, coffeeshops en restaurants of de beurzen en diverse andere locaties waar je veel vakantiegangers tegenkomt.

Dan zijn er de prachtige kustlijnen, zowel aan de oostkant als de prominente westkant waar je de beroemde Cleopatra-kustlijn vindt. Oost en ook west Alanya wordt gescheiden door het prachtige kasteel dat je ook moet zien. Je kunt er komen met kabeltelevisiewagens en vrachtwagens of bussen, maar als het niet te warm is, kun je extra naar boven (en ook naar beneden) wandelen.

Vanuit Alanya is het mogelijk om vele expedities uit te voeren. Het Taurusgebergte wordt aanbevolen. Voor sportieve activiteitenfanaten wandelen of fietsen en ook voor ontspanningsfanaten, bijvoorbeeld per jeep.

Diverse accommodaties in Alanya

Vakantieaccommodaties zijn er in alle soorten: van eenvoudige guesthouses-hotels met ochtendmaaltijd tot extreem luxueuze 5 celebrity-resorts, vaak op basis van all-inclusive. Alanya strekt zich maar liefst 15 kilometer ten oosten en ook 30 kilometer ten westen van het centrum uit. Goed advies is daarom essentieel voor de beste optie van uw vakantie in Alanya. Neem dus eens een kijkje op Alanyatravel, de website van de Alanyaspecialist.